De co-assistent Seizoen 1

By hans, 9 april 2021

HET ‘ECHTE’ LEVEN IN HET ZIEKENHUIS

In de dramaserie De co-assistent draait het om aankomend arts Elin (Hanna Verboom), die worstelt met de balans tussen carrière maken en haar sociale leven op peil houden. Tijdens haar co-schappen wordt Elin geconfronteerd met een aantal belangrijke levensvragen: is een goede carrière in je werk wel te combineren met een sociaal leven? Ben je geschikt als arts als je soms voor je eigen belang kiest? En wat als liefde en ambitie onverenigbaar lijken? Tegelijkertijd klaagt Elins beste vriendin en huisgenoot Sanne dat ze nooit meer tijd voor haar heeft en ook haar vriend Job ziet Elin steeds minder. Daarbij hangt er tussen Elin en mede-co Hugo een spanning, die ze niet helemaal kan plaatsen. Met Hanna Verboom, Kasper van Kooten, Thom Hoffman en Michiel Huisman. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Anne Hermans. Ronald Giphart en Jeroen Baaren schrijven de scripts.

Aflevering 1: Meneer Vis

Studente medicijnen Elin Dekkers begint aan haar co-schappen en ondervindt in de eerste week hoe de hiërarchie in een ziekenhuis werkt. Haar eerste kennismaking met een patiënt betreft direct een afscheid: ‘Meneer Vis’, een lieve, oude, terminale man.

Aflevering 2: De breuk

Elin merkt dat haar werk in het ziekenhuis lastig is te combineren met een vrolijk sociaal leven. Haar vriend Job vindt dat ze moet kiezen, tussen de liefde en het analyseren van genitale wratten.

Aflevering 3: Geldgebrek

Elin is druk: een nieuw oppasbaantje, haar eerste nachtdienst en een verse flirt doen haar concentratie verslappen waardoor zij een schrijnend geval van kindermishandeling bijna mist.

Aflevering 4: De surfer

Op één van haar spaarzame vrije dagen gaat Elln met vrienden naar het strand. De rest van je leven alleen maar zon, strand en windsurfen; zou dat niet ideaal zijn?

Aflevering 5: Voor en na

In de hectiek van een affaire met een mede-co die zijn zegeningen telt, ziet Elin zich juichend geconfronteerd met diepgaand leed en plastische chirurgie bij mannen. Wat moet een mens zich daarbij voorstellen?

Aflevering 6: Het spiraaltje

Elin heeft een probleem met haar spiraaltje en daardoor komt ze in aanraking met haar eigen ziekenhuis op een manier die je niemand toewenst als patiënte.

Aflevering 7: Keuzes

Elin ontdekt dat ‘dokter worden’ vooral ‘keuzes leren maken’ behelsd. Met veel drank doorzakken of ’s ochtends vroeg opereren? Zeven jaar slechte seks? Wil Elin eigenlijk wel dokter worden?

Aflevering 8: De kinderafdeling

Elin werkt vrijwel 24 uur per dag en als vanzelf sluipt haar privé-leven het ziekenhuis binnen. De getrouwde minnaar van haar huisgenote Sanne blijkt een vage bekende. Gelukkig bestaat er zoiets als ‘kalverliefde’.

Aflevering 9: Spacecake

Binnen de hectiek van een strak georganiseerd ziekenhuis ervaart Elin dat het leven om ‘relaties’ draait. Een Duitse toeriste vindt het dankzij spacecake ‘heel gezellig’ op de eerste hulp, terwijl een verdieping hoger de vrouw van Arts-assistent Thomas wordt opgenomen en Elins ex-vriend, Job zich meldt.

Aflevering 10: Zwanger

In de week waarin Elin, haar eerste vasectomie op een mannelijk geslachtsdeel mag oefenen ontdekt zij dat ze zwanger is. Van wie? En wat nu? Mamma, en de rest van de wereld: HELP?!

Aflevering 11: De Paaz

Elin loopt in de week van haar 24ste verjaardag co-schappen op de Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis: de ‘PAN’. Maar hoe jarig kun je zijn, met een jonge verliefde dichter, een perverse boekhouder en aurameisjes met een kleurenfobie?

Aflevering 12: Kwaliteit van leven

Arts-assistent Thomas is de mentor van Elin. Zijn vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. Dankzij een progressieve MS is zij terminaal, en het stel besluit tot euthanasie. Elin staat erbij en kijkt ernaar en grijpt in. Tot zover haar beperkte mogelijkheden als co-assistente reiken, uiteraard, en als altijd: helaas.

Aflevering 13: Martin Bril

De bekende columnist Martin Bril stelt wel hele hoge eisen aan het serviceniveau op de afdeling, lukt het dr. Verstraeten om de stukjes in de krant te manipuleren? Voor de co’s is er reden voor een feestje.

Cast: Hanna Verboom, Fockeline Ouwerkerk, Guy Clemens, Sytske van der Ster, Michiel Huisman, Kasper van Kooten, Mimi Ferrer, Thom Hoffman

Producent: Willem Zijlstra

Schrijvers: Ronald Giphart en Jeroen van Baaren

Creative producer: Pollo de Pimentel, Anne van der Linden, Anne de Clerq, Erik van ’t Wout

Uitvoerend producent: Rogier Visser

Productie leiding: Steven Berendsen

Regie: Polio de Pimentel

Camera: Willem Helwig

Geluid: Simone Galavazi, Pepijn Aben

Fotografie: Roy Beusker

Ontwerp: Peters Moest’l Saglia, www.p-m-s.nl

Speelduur: ca 150 minuten

www.nrgymusic.nl

PAL

19:9

2670329

Leeftijd > 12 jaar

NRGY Music bv

& TM 2008 Licensed by SBS Publishing & Licensing BV and FourOne Media BV.

EAN: 5099926703299

Aantal DVD’s: 2

Net5