De co-assistent Seizoen 2

By hans, 9 april 2021

HET ‘ECHTE’ LEVEN IN HET ZIEKENHUIS

In het nieuwe seizoen van De co-assistent valt voor Elin voor Arthur Godijn (Johnny de Mol), de nachtportier met literaire ambities, terwijl haar moeder Geertje (Anneke Blok) zich, tegen de zin van Elin, spontaan als vrijwilligster bij de patiëntenbegeleiding van het ziekenhuis aanmeldt. Voor de andere twee co-assistenten Hugo Biesterveld (Michiel Huisman) en Marjolein van der Bijl (Sytske van der Ster) gaan privé en werk ook behoorlijk door elkaar lopen, wat de opleiding er niet makkelijker op maakt. Hugo’s broertje Maurits (Teun Kuilboer) wordt ernstig ziek in het ziekenhuis opgenomen en Marjolein kan haar gevoelens voor dokter Verstraeten (Thom Hoffman) niet meer onderdrukken.

Dan zijn er nog twee verse co-assistenten, Aaltje van Dongen (Eva Damen) en Mo El Amrani (Nabil Aoulad Ayad), die diep door het stof moeten voor de artsen. Beide blijken onvermoede kanten te hebben. Arts-assistent Thomas van Loon (Kasper van Kooten) heeft het zwaar met het verwerken van het verlies van zijn vrouw en ten slotte gaat radiologe Sabine Lacroix (Mimi Ferrer), na een ongemakkelijke relatie met Hugo, weer terug naar haar man.

Aflevering 1: De verhuizing

Elin Dekkers zoekt een kamer wegens het vertrek van haar vriendin Sanne. Ook begeleidt ze een lastige bevalling én leren alle co-assistenten bodypainten: op elkaar.

Aflevering 2: De slang

Zowel een bolletjesslikster als een giftige slang doen hun intrede in het ziekenhuis. Mo, een nieuwe co-assistent twijfelt tussen de artseneed en proftennis. Gastrol: John van Lottum.

Aflevering 3: De lift

Elin en Marjolein treffen elkaar in de lift van het ziekenhuis. Dit leidt tot ruzie, vriendschap, woede irritatie én een bekentenis: Marjolein is verliefd. Gastrol: Teun Kuilboer.

Aflevering 4: De nier

Thomas komt niet over het overlijden van zijn vrouw heen. Daarentegen komt Sabine maar nauwelijks van Hugo af. Een vader wil een nier afstaan aan zijn zoontje. Gastrollen: Teun Kuilboer en Lieke Antonisen.

Aflevering 5: Valerio

Het ziekenhuis krijgt beroemd bezoek: jeugdidool Valerio Zeno. Hij heeft ‘stemproblemen’ en neemt een eigen cameraploeg mee voor zijn reallifesoap. Bijrollen Anneke Blok en Johnny de Mol. Gastrollen: Valerio Zeno, Teun Kuilboer en Lieke Antonisen.

Aflevering 6: Links

Co-assistent Mo is geblesseerd. Verstraeten daagt hem uit voor een tenniswedstrijd. Sabine krijgt haar ex-man op bezoek en Marjolein start een zangcarrière.

Aflevering 7: De schotwond

Verstraeten viert zijn verjaardag gedwongen in het ziekenhuis en krijgt te maken met schotwonden, stemtumoren, veel politie en verliefd personeel. Sanne laat iets van zich horen vanuit New Vork.

Aflevering 8: Stoma

Een jong, aantrekkelijk meisje krijgt een stoma. Hugo en Mo onderzoeken wat dat doet met haar sexappeal. Aaltje wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling en Elin pompt de maag van de dochter van Verstraeten leeg.

Aflevering 9: Zeilen

Alle co-assistenten nemen deel aan een spuugpracticum. In een van de monsters worden levende zaadcellen aangetroffen. Geertje ontdekt een knobbeltje in haar borst. Thomas en Elin gaan samen een middag zeilen. Gastrollen: Frits Lambrechts en Hans Dagelet.

Aflevering 10: De telefoon

Hugo prikt zichzelf aan een net gebruikte naald. Arthur is druk bezig met het schrijven van zijn roman. Ondertussen heeft iemand Elins telefoon gestolen en krijgt het voltallige personeel opeens de meest intieme foto’s en berichtjes.

Aflevering 11: Het gala

Het ziekenhuis organiseert onder leiding van Dr. Verstraeten een benefietavond ten bate van taaislijmziekte. Verstraeten schakelt lrene van der Laar in met het verzoek een paar schilderijen te maken voor het goede doel. Deze schilderijen zullen uiteindelijk geveild worden op een gala-avond. Ondertussen gaat het met Maurits, de broer van Hugo, erg slecht. GastroI: Irene van der Laar.

Aflevering 12: Afscheid van Thomas

Verstraeten is hoogst ontevreden met de gang van zaken in het ziekenhuis. Alle co-assistenten krijgen een agressietraining. Thomas neemt afscheid van zijn collega’s, maar ook van zijn overleden vrouw Andrea.

Cast: Hanna Verboom, Sytske van der Ster, Michiel Huisman, Kasper van Kooten, Thom Hoffman, Mimi Ferrer, Eva Damen, Nabil Aoulad Ayad, Anneke Blok, Johnny de Mol

Producent: Willem Zijlstra

Schrijvers: Ronald Giphart en Jeroen van Baaren

Creative producer: Pollo de Pimentel

Uitvoerend producent: Rogier Visser

Productie leiding: Steven Berendsen

Regie: Polio de Pimentel, Erik van ’t Wout, Marc Willard

Camera: Willem Helwig

Art director: Manuelle van den Heuvel

Fotografie: SBS Publishing & Licensing B.V. / Elvin

Ontwerp: Peters Moest’l Saglia, www.p-m-s.nl

Speelduur: ca 540 minuten

www.nrgymusic.nl

PAL

19:9

2670359

Leeftijd: alle

NRGY Music bv

& TM 2008 Licensed by SBS Publishing & Licensing BV and FourOne Media BV.

EAN: 5099926703596

Aantal DVD’s: 3

Net5