Flantaart
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: zoet
Land van herkomst: Frankrijk
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 40 minuten (plus 1 uur in de oven)
INGREDIËNTEN:
BEREIDINGSWIJZE:
Smelt de boter en 30 gram suiker in een pan, voeg de appels toe en laat op matig vuur ongeveer 10 minuten pruttelen tot ze wat kleur hebben. Haal de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Meng de bloem en de resterende suiker in een ruime beslagkom, maak er een kuiltje in, breek de eieren erin en schep ze voorzichtig door de bloem en suiker totdat het een egaal mengsel is. Klop vervolgens de melk en de calvados erdoor.
Vet een ruime ovenschaal in, verdeel de appelpartjes over de bodem en schenk hierover het beslag. Laat de taart in ongeveer 1 uur gaar en stevig worden in de oven. Laat hem daarna helemaal afkoelen. Lekker met jam of een vruchtencoulis.