Fokke & Sukke het afzien bij BNN DVD Giphart, Geleijnse 7 Van Tol presenteren middels Fokke & Sukke cartoons de afgelopen maand in 2003

Fokke & Sukke het afzien bij BNN (DVD)

By hans, 30 april 2015

Het stripduo Fokke & Sukke krijg twee keer in de vier weken een eigen stukje zendtijd van BNN op Nederland 2. Het programma gaat in op ‘Het Afzien van…’ waarin de twee op humoristische wijze terugblikken op de gebeurtenissen van de afgelopen maand.

In de eerste aflevering bespreekt het duo de verjaardag van Prins Friso, de dijkdoorbraak in Wilnis en overlijden van Charles Bronson. Daarnaast behandelen ze ”traditiegetrouw” de afgekeurde grappen van de maand en is er een vooruitblik op het nieuws van de komende maand.

Fokke & Sukke zijn al dagelijks te zien in NRC Handelsblad en nu dus ook op TV bij BNN. Samen met schrijver Ronald Giphart en de geestelijk vaders Jean-Marc van Tol en Bastiaan Geleijnse, levert het duo commentaar op de gebeurtenissen van de voorbije maand. Venijnig, genadeloos, relativerend, kritisch, tegendraads; we zien hoe Fokke & Sukke reageren op het nieuws, maar ook hoe zij er langzamerhand deel van zijn gaan uitmaken.
Naast het actuele werk komen de schnabbels van Fokke & Sukke aan bod, een enkele trouwe fan en een stuk of wat geweigerde cartoons. De cartoonvogels krijgen┬ákritiek in┬áde rubriek ”Boze brieven”.

Fokke & Sukke het afzien bij BNN DVD Giphart, Geleijnse 7 Van Tol presenteren middels Fokke & Sukke cartoons de afgelopen maand in 2003

Titel: Fokke & Sukke – het afzien bij BNN

Subtitel: Alle hoogtepunten uit de TV-afleveringen inclusief de nooit uitgezonden pilot.

Schrijvers: Giphart, Geleijnse & Van Tol (Ronald Giphart, Bastiaan Geleijnse & Jean-Marc Van Tol)

Jaar: 2004

Uitgever: Reid, Geleijnse & Van Tol / 625 TV Produkties

Type: DVD

Inhoud:

  • Het afzien van mei (pilot)
  • Het afzien van september (2003)
  • Het afzien van oktober (2003)
  • Het afzien van november (2003)
  • Het afzien van december (2003)
  • Directors cut

Helaas is deze DVD niet meer te koop op de webshop van Fokke & Sukke http://webshop.foksuk.nl Maar er zijn genoeg andere items te koop. Ga vooral ook even kijken op de website www.foksuk.nl!!!

Deze DVD heb ik van Jean-Marc van Tol gekregen met deze brief erbij (super leuk!!!):

Voor mijn Ronald Giphart verzameling kreeg ik van Jean-Marc van Tol een aantal Fokke & Sukke boeken. Deze brief zat daar bij.