Koude tomatensoep
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: soep (v)
Land van herkomst: Spanje
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten (plus 2 uur in de koelkast)
INGREDIËNTEN:
BENODIGDHEDEN
BEREIDINGSWIJZE:
Doe de teentjes knoflook in een pannetje met een laagje koud water en breng aan de kook. Haal de knoflook eruit op het moment dat het water kookt. Vervang het water door koud water en herhaal dit proces nog twee keer.
Doe de knoflook, de tomaten, de ui, de komkommer, de paprika en het brood in een ruime beslagkom, schenk er het water bij en pureer alles fijn met een staafmixer (kan ook in een keukenmachine). Druk de gazpacho door een fijne zeef en voeg ten slotte de azijn, olijfolie en de mayonaise toe. Klop het geheel tot een gladde soep en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast.
Rooster de sneetjes brood en wrijf ze in met het teentje knoflook en de tomaat, besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat zeezout over.
Schep de soep over in vier kommen, voeg nog een scheutje olijfolie toe en serveer er de geroosterde broodjes bij.