Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: voorgerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten (plus 1 uur marineren)
INGREDIËNTEN:
BENODIGDHEDEN
BEREIDINGSWIJZE:
Maal in een keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, de basilicum, het limoensap en de -zest en de olijfolie tot een smeuïge emulsie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schep over in een schaal of kom en voeg de garnalen toe, schep goed door en zet minimaal 1 uur in de ijskast.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de garnalen in porties, in een paar seconden aan beide kanten net gaar. Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster en bestrijk ze met de overgebleven basilicummarinade.
Verdeel de garnalen over vier borden en serveer er per persoon twee broodjes bij.