Salade met mango en garnalen
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: voor- of bijgerecht
Land van herkomst: Vietnam
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
INGREDIËNTEN:
VOOR DE DRESSING
VOOR DE SALADE
BENODIGDHEDEN
BEREIDINGSWIJZE:
Maak de dressing door de knoflook, de chilipeper, het limoensap, de bruine suiker, de rijstazijn en de vissaus met elkaar te mengen in een ruime kom. Zet weg in de koelkast.
Stoom de garnalen gaar in 3 à 4 minuten, je kunt ze ook even koken. Laat afkoelen en snijd door in de lengte. Doe de garnalen bij de dressing en laat ze op smaak komen in de koelkast.
Doe de uienringen in een kom en meng met de suiker en rijstazijn. Hussel even goed door en zet dit een ½ uur in de koelkast. Meng in een ruime kom de mangoreepjes met de wortel, chilipepers, lente-uitjes, de (Thaise) basilicum en de munt. Schep vervolgens de gemarineerde uienringen en de garnalen erdoorheen, samen met de dressing erdoor.
Schep de salade over op een schaal en strooi er de pinda’s en gefruite uitjes overheen.