Griekse aardappelen uit de oven

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

De allerallerlekkerste manier om aardappelen te bereiden is ze tien minuten koken, vervolgens in schijfjes snijden en bakken in ganzenvet. Krokanter dan dat krijg je ze niet. Potjes ganzenvet zijn te koop bij elke poelier en sommige slagers en we doen er vaak weken mee omdat we het vet na elke bakbeurt zeven. Van ganzenvet word je jammer genoeg wel dik, dus voor de afwisseling hieronder een vetarm (maar ook smakelijk) aardappelgerecht.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 45 minuten (waarvan 30 minuten in de oven)

INGREDIËNTEN

  • 1½ kilo vastkokende aardappelen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl oregano
  • ½ tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml groentebouillon, warm

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of een andere gewenste vorm). Doe de partjes samen met de knoflook, oregano, het zout en de olijfolie in een grote ovenschaal en hussel alles goed elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat de aardappelen in ongeveer 30 minuten in de oven garen, schep ze tussendoor een keer om. Als de aardappeltjes gaar zijn kun je ze nog even onder de grill zetten voor een mooi krokant korstje.