Heren Spyker

Uit: TopSpots De veertig euro club [Jan Bartelsman, november 2019]

Voordat we een maaltijd gebruiken in Heren Spyker, een fraaie uitspanning in een bijzonder pand op de Kerkbrink in Hilversum, praten we even met chef Ronald Bellaart. In 2013 werd hij bij dit restaurant aangesteld in een tijdelijke functie, maar meteen ontpopte de jonge chef – die zijn opleiding had genoten bij onder andere Jonnie Boer van De Librije en Jan Sobecki van destijds Chapeau! zich als ’the talk of the town’. Niet veel later nam hij met zijn echtgenote Romée de zaak over, en met succes.

Heren Spyker – de naam verwijst naar het woonhuis en de smederij van de familie Spyker, later vooral bekend van de gelijknamige automobielfabriek – is een restaurant waar Bellaart zijn persoonlijkheid als chef ten volle laat gelden: hij serveert mooi opgemaakte en eigenzinnige gerechten die zijn gepaard aan fijne wijnen. De warme bediening onder leiding van Romée draagt bij aan een algeheel gevoel van gastvrijheid. Als wij er eten zitten er dan ook vele vaste gasten, want in Hilversum heeft het restaurant een grote fanbase.

Het menu Chef’s Choice is een driegangen-keuzemenu voor, en het zou mij niet verbazen als Michelin dit met een Bib Gourmand doteert. Wij waren met name onder de indruk van de oosterscheldekreeft met avocado, grapefruit, parmezaan en kreeftenbisque, een soort groepshuwelijk van mooie ingrediënten. Heren Spyker is een bezoek aan Hilversum meer dan waard.

Info

Openingstijden: Di t/m za vanaf 18.00 uur, lunch op afspraak

Keuken(s): Frans – internationaal

Chef: Ronald Bellaart

Gastvrouw: Romée Bellaart

Bijzonderheden: Terras, Gault Millau 12/20.

Contact:

Kerkbrink 17-19

1211 BW Hilversum

t: 035 – 621 22 11

e: info@herenspyker.nl

w: www.herenspyker.nl