Zigeunereieren
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: ontbijt- of lunchgerecht
Land van herkomst: Spanje
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
INGREDIËNTEN:
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200° C. Verhit een braadpan of grote koekenpan en bak hierin de chorizo. Voeg na een minuut de ui en de knoflook toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
Schenk de azijn erbij en roer even goed om, voeg dan de tomatenblokjes, de paprikapoeder en de limabonen toe. Breng op smaak met peper en zout en schep het mengsel in een lage ovenschaal. Maak vier holletjes en breek hierin de eieren, bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet in de oven. Laat de eieren in 15 minuten gaar worden.
Verhit ondertussen in een koekenpan de olie en bak hierin de parmaham krokant, laat even uitlekken op keukenpapier.
Haal de schaal uit de oven en kruimel de parmaham gelijkmatig over de eieren. Strooi de basilicum erover en serveer het gerecht met stevig brood.