In limoncello gemarineerde aardbeien met citroenmelisse en slagroom

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Limoncello is een Italiaanse likeur op basis van citroen. Het is een lekker, maar ook ploerterig drankje: ter afsluiting van de maaltijd, op een niet geheel nuchter lijf, drinkt het als limonade. Limonade waarvan je de volgende ochtend wakker wordt met een gapend gat in je geheugen… Dat zal met dit toetje niet gebeuren, mits je je natuurlijk houdt aan de juiste hoeveelheden.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 500 g aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • 50 ml limoncello
  • 200 ml slagroom, ongeklopt
  • 2 el kristalsuiker
  • paar blaadjes citroenmelisse of munt (of indien verkrijgbaar verse verveine), fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het groene kroontje van de aardbeien en halveer ze. Doe de halve aardbeien in een kom, strooi de poedersuiker eroverheen en voeg de limoncello toe. Schep goed om en zet minimaal 30 minuten weg in de koelkast om alles goed op smaak te laten komen.

Klop ondertussen de slagroom met de kristalsuiker mooi lobbig. Schep de aardbeien op een schaal, verdeel de citroenmelisse erover en maak het af met een flinke dot slagroom.