Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: lunch- of hoofdgerecht
Land van herkomst: Verenigde Staten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten (plus 30 minuten in de koelkast)
Het betrof hier, gelukkig, een hamburger met druipende cheddar. Hij maakte hem diezelfde avond en Lucy bleek inderdaad heel juicy!
INGREDIËNTEN:
BENODIGDHEDEN
BEREIDINGSWIJZE:
Meng in een ruime kom het gehakt met de knoflook, de worcestershiresaus, het paprikapoeder, de barbecuesaus en de mosterd. Breng op smaak met peper en een flinke snuf zout.
Verdeel het gehakt in acht gelijke bolletjes. Druk vier bolletjes plat op plasticfolie, leg de cheddar en de jalapeno’s in het midden van de vier hamburgers. Druk de andere bolletjes plat en leg ze op de burgers. Druk de randen goed aan, want de kaas mag er tijdens het grillen niet uitdruipen.
Leg de vier hamburgers minimaal 30 minuten in de ijskast.
Bestrijk de hamburgers met olie. Verwarm een grillpan of barbecue en bak de burgers aan beide kanten in ongeveer 4 minuten gaar.
Snijd ondertussen de broodjes open en rooster de snijkanten knapperig.
Beleg de broodjes met sla, hamburger, sla, tomaat, augurk en ui en saus naar keuze.