Kalfsragout met olijven

Uit: HU.MAN HOLIDAYS VakantieDoeboek #4

500 gram kalfsvlees
250 gram tomaten, kleingesneden
1 deciliter witte wijn
1 bouquet garni (bosje kruiden), kant-en-klaar
200 gram groene olijven, ontpit
100 gram boter
4 sjalotjes, gesnipperd
2 eetlepels bloem
witte snelkookrijst

Snij het vlees in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin bruin. Haal het vlees eruit en hou het warm tussen twee borden. Doe vervolgens de uitjes in de pan en bak ze eventjes. Strooi de bloem in de pan en laat deze kleuren. Giet scheutje voor scheutje de wijn erbij en blijf roeren totdat het een gladde saus is. Voeg dan het bouquet garni, de tomaten en een scheutje water toe en laat het geheel zachtjes een uurtje stoven. Zet ondertussen water op voor de rijst, en volg verder de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder als de ragout klaar is het bouquet garni en doe de olijven erbij. Opdienen met witte rijst.