Kipnuggets met sesamzaad

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Hoewel we proberen onze kinderen culinaire smaak bij te brengen, bleef onze jongste in restaurants een halsstarrige voorkeur houden voor kipnuggets. Een bezoek aan een kipnuggetsfabriek zou waarschijnlijk voldoende zijn geweest om hem te genezen van zijn voorliefde, maar de makkelijkste weg was om hem een écht lekkere (en dus zelfgemaakte) nugget voort te schotelen.

Bereidingstijd: ± 35minuten (waarvan 20 minuten opstijven in koelkast)

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 6 el panko (Japans broodkruim, toko) of gewoon paneermeel
  • 6 el sesamzaad
  • 60 g bloem
  • peper en zout
  • 3 eieren
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • zonnebloemolie of ander frituurvet

BEREIDINGSWIJZE

Meng in een diep bord de panko en het sesamzaad. Doe in een ander bord de bloem en peper en zout. Kluts in een derde bord de eieren los. Haal de kipfiletreepjes eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en tenslotte door het panko-sesamzaadmengsel. Leg de reepjes op een bord en zet ze 20 minuten in de koelkast zodat het paneermeel goed vast blijft plakken.

Verwarm de olie in een frituurpan of koekenpan en bak hierin de kipfilet mooi bruin en knapperig; doe dit in porties. Laat de nuggets uitlekken op bakpapier. Lekker met wat limoensap en chilisaus.