Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.
Liefde gaat door de maag, ook als je vijftien bent. Onze dochter maakt voor haar vriendje vaak deze cakejes, waarvoor ze zich heeft laten inspireren door het YouTube-kanaal van Foodgloss. ‘Als je moest kiezen tussen koken met een kookboek of via YouTube?’ vroegen wij. Dûh. De Jijtube natuurlijk.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 20 minuten (waarvan ± 9 minuten in de oven)
INGREDIËNTEN
Voor 2 cakejes:
Voor de frambozencoulis:
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Vet de cakevormpjes in, onze dochter gebruikte een muffinvorm van siliconen. Breng een laagje water aan de kook en zet een grote beslagkom op de pan.
Tip: het is belangrijk dat de kom niet in aanraking komt met het water, anders verbrandt de chocolade.
Doe de chocolade en de roomboter in de kom en laat dat smelten. Klop in een andere kom de eieren en de eidooiers met een vork los.
Als de chocolade helemaal is gesmolten haal je de kom van de pan af. Voeg al roerende de geklopte eieren bij de chocolade. Als dit een mooi glad mengsel is voeg je de bloem toe. Strooi een beetje zout erover en roer het tot een egaal beslag.
Vul de cakevormpjes met het chocoladebeslag en zet ze in de voorverwarmde oven. In onze oven duurt het 8 minuten en 40 seconden voordat ze goed zijn. Maar iedere oven is anders dus houd de cakejes goed in de gaten, het blijft altijd een verrassing of ze gelukt zijn…
Pureer in de tussentijd voor de coulis de frambozen. Wrijf ze door een zeef zodat er geen pitjes meer in zitten. Vermeng het vruchtvlees met de suiker en serveer de coulis bij de cakejes.