Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: bijgerecht (v)
Land van herkomst: Marokko
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
De wortel voor deze salade wordt maar heel kort gekookt en behoudt dus zijn bite. Hij doet het goed als zomersalade voor bij de barbecue, maar als bijgerecht bij een mediterrane stoofschotel is hij ook heel geschikt.
INGREDIËNTEN:
BEREIDINGSWIJZE:
Breng een pan water aan de kook, voeg de wortels toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet de wortel af en houd even onder de koude stromende kraan. Een ijsbadje mag natuurlijk ook.
Meng in een ruime kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, de cayennepeper, de komijnpoeder, de paprikapoeder en het nigellazaad. Schep de wortels en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout
Hier het recept van Ronald Giphart en Mascha Lammes uit De wereld thuis: