Marokkaanse wortelsalade

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: bijgerecht (v)

Land van herkomst: Marokko

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Deze salade aten we voor het eerst bij vrienden die op een gewone doordeweekse dag een waar feestmaal hadden laten voorbereiden door de Marokkaanse moeder.

De wortel voor deze salade wordt maar heel kort gekookt en behoudt dus zijn bite. Hij doet het goed als zomersalade voor bij de barbecue, maar als bijgerecht bij een mediterrane stoofschotel is hij ook heel geschikt.

INGREDIËNTEN:

  • 750 g wortels, schoongemaakt en in schuine plakjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • sap van een ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl nigellazaad (mediterrane winkel)
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • zout

BEREIDINGSWIJZE:

Breng een pan water aan de kook, voeg de wortels toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet de wortel af en houd even onder de koude stromende kraan. Een ijsbadje mag natuurlijk ook.

Meng in een ruime kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, de cayennepeper, de komijnpoeder, de paprikapoeder en het nigellazaad. Schep de wortels en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout

Hier het recept van Ronald Giphart en Mascha Lammes uit De wereld thuis: