Hartige pannenkoek
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: hoofdgerecht
Land van herkomst: Japan
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoewel de Japanse keuken een vrij gezond en caloriearm imago heeft, is dit populaire gerecht dat niet. Wij noemen het thuis de Japanse variant van onze frikandel speciaal en hoe gek we ook zijn op die frikandel, de okonomiyaki wint het op alle vlakken.
INGREDIËNTEN:
VOOR DE GARNERING
BEREIDINGSWIJZE:
Maak een beslag van de bloem, eieren en de dashi (of groentebouillon). Schep de spitskool, de wortel en de lente-uitjes erdoorheen.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, en schep er een flinke lepel beslag in en druk deze plat, leg er twee plakjes ontbijtspek op en dek af met een deksel. Bak de pannenkoek ongeveer 5 minuten en draai hem om. Dit gaat het makkelijkst door de pannenkoek op het deksel te laten glijden, de koekenpan omgekeerd op het deksel te leggen en dan deksel en koekenpan om te draaien. Bak de andere kant ook 5 minuten. Houd de pannenkoek warm en bak de andere pannenkoeken.
Garneer elke pannenkoek met een paar mooie strepen mayonaise en okonomiyakisaus en strooi er wat lente-uiringetjes, gefruite ui en gember overheen.