Omelet met cantharellen

Uit: HU.MAN HOLIDAYS VakantieDoeboek #4

15 gram boter
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
4 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels room
8 eieren
300 gram cantharellen, schoongemaakt en dun gesneden
4 eetlepels bak-olijfolie
peper en zout
(nodig: aluminiumfolie

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes en de knoflook totdat ze zacht zijn. Roer er twee eetlepels peterselie door en doe het geheel in een kom. Voeg aan het uienmengsel de eieren en room toe, roer het goed door en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit in de koekenpan de helft van de olie en giet er een kwart van het eierroommengsel in. Roer een aantal seconden totdat het gaat stollen, zet dan het vuur zachter. Til met een spatel de randen van het mengsel op zodat het vloeibare ei eronder kan lopen. Bak de omelet nog een halve minuut totdat hij geheel gestold is maar nog wel vochtig. Hou hem warm met behulp van aluminiumfolie. Bak vervolgens de overige omeletten en hou deze ook warm. Bak ten slotte de paddestoelen in het restant olie bruin en knapperig, voeg de peterselie toe en leg op elke omelet een kwart van de cantharellen.