Pompoensoep met cashewnoten

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Voor onze jongste zoon kochten we een pompoen, zodat hij er in de klas een lantaarn van kon maken. Toen we ’s avonds laat de mail checkten bleek dat de lantaarn thuis moest worden gemaakt. Na middernacht was de pompoen eindelijk af en de volgende ochtend nam onze zoon hem blij mee naar school, alleen liet hij hem prompt kapot vallen en toen hebben we er dus maar soep van gemaakt.

Bereidingstijd: ± 40 minuten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 3 el plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • ½ tl kurkuma
  • 1 pompoen, schoongemaakt en in stukken gesneden (schillen hoeft niet)
  • 200 g wortelen, in stukken gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 2 el zoute sojasaus
  • 2 el chilisaus

Voor de garnering:

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl kerrie
  • ½ tl zout
  • 70 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
  • 4 el yoghurt
  • 4 el verse koriander, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, knoflook, gember, komijn, koriander en kurkuma. Na ongeveer 3 minuten mogen de stukken pompoen en wortel erbij, even goed omscheppen en aanbakken. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat alles op matig vuur ongeveer 20 minuten pruttelen totdat de pompoen en wortel gaar zijn. Maak er met de staafmixer een mooie gladde soep van. Breng op smaak met de sojasaus en de chilisaus. Lekker met naanbrood.