Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: lunch of hoofdgerecht
Land van herkomst: Libanon
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur (waarvan 1 ½ uur stoven)
INGREDIËNTEN:
VOOR DE KNOFLOOKSAUS
VOOR DE BROODJES
BEREIDINGSWIJZE:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten. Voeg de komijnpoeder, de kurkuma, de foelie, de paprikapoeder, de kerrie, de harissa, de tomatenpuree, de wittewijnazijn, de dadelstroop en het water toe en roer goed door. Doe de kippenpoten erbij en laat zeker 1½ uur pruttelen op laag vuur met deksel op de pan. Draai halverwege om. Het vlees moet bijna van de botten vallen.
Haal de kippenpoten eruit en laat even afkoelen zodat je het vlees eraf kunt plukken. Kook ondertussen de saus een beetje in, voeg het kippenvlees weer toe en warm nog even goed door. Voeg naar smaak zout toe.
Maak de knoflooksaus door in een kom de mayonaise, de yoghurt, de knoflook en de peper te mengen. Voeg eventueel wat water of citroensap toe om de saus wat dunner te maken.
Verwarm de pitabroodjes in de oven of in het broodrooster. Snijd ze open en vul eerst met wat avocado en komkommer. Schep er daarna een gulle hoeveelheid pulled chicken op. Eindig met een dot knoflooksaus.