Reubensandwich

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: lunchgerecht

Land van herkomst: Verenigde Staten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 30 minuten in de koelkast)

Onze eerste reubensandwich aten we in, hoe kan het ook anders, een deli in hartje Manhattan. Het is zonder enige twijfel ons favoriete broodje en we maken het zeker één keer per maand. De in de pan gebakken supertosti heeft alles wat eten zo lekker en verslavend maakt: vet, zout, zoet en zuur. Het is wel een machtig broodje dus wij eten het meestal als avondmaaltijd.

INGREDIËNTEN:

  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • flinke klont boter
  • 200 g gekookte zuurkool
  • 8 plakken cheddar
  • 12 plakken pekelvlees

VOOR DE THOUSAND ISLAND-DRESSING

  • 125 g mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el zoetzure augurk, fijngesneden
  • ½ sjalotje, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

Meng voor de dressing de mayonaise, de ketchup, de azijn, de mosterd, de augurk en het sjalotje in een ruime kom door elkaar, breng op smaak met peper en zout en zet minimaal 30 minuten in de koelkast om op smaak te komen.

Zet een grote koekenpan op matig vuur. Bestrijk de boterhammen aan één kant royaal met boter. Leg er twee in de pan, met de beboterde kant naar beneden. Besmeer ze met een flinke dot dressing. Leg op elke boterham een pluk zuurkool, twee plakken cheddar en drie plakken pekelvlees. Schep nog wat dressing op het vlees en leg er twee boterhammen op. Druk de sandwiches goed aan.

Bak de onderkant knapperig en goudbruin in ongeveer 5 minuten. Draai de sandwiches om en bak de andere kant knapperig. Herhaal dit met de andere sandwiches. Snijd ze voor het serveren doormidden