Rocky Road

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: snoep

Land van herkomst: Verenigde Staten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 2 uur in de koelkast)

In Key West zagen wij voor het eerst Rocky Road in een van de vele snoepwinkels. We voelden echter niet de behoefte het te kopen, omdat alles wat betreft eten in Key West in belachelijk grote porties wordt geserveerd. Het voedsel, hoe lekker ook, gaat je dan op een gegeven moment tegenstaan.

Pas toen medepottenbakcursist Hans ons er op een avond mee verraste, kwam het enthousiasme. Het bleek ontzettend lekker en Hans vertelde ook nog eens dat het heel eenvoudig te maken was.

INGREDIËNTEN:

  • 125 g boter
  • 300 g chocolade naar keuze, in stukjes (wij deden 200 g melkchocolade en 100 g puur)
  • 3 el maple syrup (of honing)
  • 200 g koekjes naar keuze (bijvoorbeeld digestivebiscuit), deels tot kruim, deels tot stukjes gestampt
  • 100 g marshmallows, in stukjes geknipt
  • 100 g noten naar keuze, grofgehakt
  • 150 g gedroogd fruit naar keuze (bijvoorbeeld cranberry’s)

BEREIDINGSWIJZE:

Smelt op laag vuur de boter in een pan met dikke bodem (een sauspan bijvoorbeeld), voeg de stukjes chocolade en de maple syrup toe en blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten en het een mooie egale massa is geworden. Schep het mengsel over in een grote beslagkom en voeg beetje bij beetje de koekjes, marshmallows, noten en het gedroogde fruit toe. Schep het mengsel goed om zodat alles mooi verdeeld is.

Schep alles over in een rechthoekige met aluminiumfolie beklede vorm. Verdeel de massa gelijkmatig in de vorm en zet de rocky road minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Stort daarna uit op een grote snijplank of bord en snijd in rechthoekige blokken.