Sloppy Joe broodje met gehaktsaus

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Als het kan kijken we op zaterdagochtend in ons bed naar het BBC-kookprogramma Saturday Kitchen. Vaak komen er recepten langs die dusdanig doen watertanden dat we dezelfde middag alles kopen om ’s avonds zelf aan de slag te gaan. Zo hebben we Sloppy Joe ontdekt, niet veel meer dan een broodje met gehaktsaus, maar de stuwdam in de mond stroomt ervan over.

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

Voor de gehaktsaus:

  • 1 el boter
  • 3 uien, gesnipperd
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el mosterd
  • 6 el ketchup
  • 2 el worcestersaus
  • 1½ el sambal badjak
  • 150 ml water
  • 4 broodjes
  • 4 el mosterd
  • 4 plakken cheddar
  • 4 augurkjes, in plakjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde uien 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 10 minuten bruin en rul. Voeg de bruine suiker, mosterd, ketchup, worcestersaus, sambal en het water toe. Roer alles even goed door en laat de saus op matig vuur 10 minuten pruttelen.

Verwarm de grill voor.

Snijd de broodjes open, besmeer ze met een lik mosterd en beleg ze vervolgens met de cheddar. Leg de broodjes onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Schep op elk broodje een flinke dot gehaktsaus en leg er een paar augurkplakjes op.

Om het broodje wat gezonder te maken kun je naar wens sla en plakjes tomaat toevoegen.