Verjaardagsontbijt, roerei met worstjes, spek en toast

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Dit gerecht is een van onze oudste klassiekers: al dertigjaar wordt dit verjaardagsontbijt geserveerd. Ooit at Mascha’s vader dit gerecht in een hotel. Thuis vertelde hij er zo beeldend over dat het water iedereen in de mond liep. Sindsdien maken we het voor iedere jarige. Zelfs voor Ronald, die doorgaans opstaat met louter een kop koffie.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 15minuten

INGREDIËNTEN

Voor het roerei:

  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl kerrie
  • peper en zout
  • 2 klontjes boter
  • 4 knakworstjes
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 4 geroosterde boterhammen

BEREIDINGSWIJZE

Meng voor het roerei de eieren in een kom met de room, kerrie en wat peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin op matig vuur de worstjes en het spek knapperig. Smelt ondertussen in een pan met dikke bodem het andere klontje boter en schenk hier de eieren bij. Laat ze onder regelmatig roeren in ongeveer 4 minuten garen. Rooster in de tussentijd de boterhammen. Verdeel alles over vier borden (de jarige krijgt natuurlijk de grootste portie) en zing heel hard ‘Er is er een jarig…’