Welsh rarebit (Engelse tosti)

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Bij de selectie van de honderd recepten voor dit kookboek hebben de kinderen een grote rol gespeeld. Sommige schotels zijn er niet in gekomen omdat zij ze echt niet door hun keel kregen. Ook dit recept stond op de lijst met twijfelgevallen, maar het heeft het overleefd omdat één ouder er weg van is. De boterhammen ogen niet aantrekkelijk, maar de smaak van het warme kaasmengsel is – volgens sommigen – onovertroffen.

Bereidingstijd: ± 15minuten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 200 ml melk
  • 200 g cheddar, geraspt
  • 1 tl mosterd
  • 2 el worcestersaus
  • snufje cayennepeper
  • zout en peper
  • 2 eidooiers, geklopt
  • 4 el bie
  • 4 grote sneden stevig brood

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de boter in een sauspan of pan met dikke bodem en voeg al roerende de bloem toe. Laat de ontstane roux 2 minuten garen en voeg vervolgens in beetjes de melk toe, roer weer goed en laat de saus vervolgens 2 minuten bubbelen.

Neem de pan van het vuur en voeg de cheddar, mosterd, worcestersaus en cayennepeper toe en breng verder op smaak met peper en zout. Roer tot een gladde saus en roer ten slotte de eidooiers en het bier erdoor.

Warm de grill voor. Rooster het brood, leg de sneetjes in een ruime ovenschaal en bedek ze met de kaassaus. Zet de ovenschaal onder een medium grill en bak de boterhammen totdat de kaassaus mooi goudbruin is. Lekker met een frisse tomatensalade.