Wiener schnitzel

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: hoofdgerecht

Land van herkomst: Oostenrijk

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

De ene schnitzel is de andere niet. Een goede schnitzel is echt niet te versmaden, maar veel vaker mislukken ze. Zo ook hier thuis. Vaak let je net even niet op en zijn ze meteen zwart aan de onderkant of ze garen te langzaam waardoor het korstje snel zompig wordt en dus niet lekker. Dit recept vormt een goede basis en met de juiste mate van concentratie tijdens het bakken moet het goed komen.

INGREDIËNTEN:

  • bloem
  • 1 ei
  • panko of gewoon paneermeel
  • 4 kalfsschnitzels
  • peper en zout
  • boter
  • 1 citroen, in partjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE:

Vul drie diepe borden met achtereenvolgens bloem, losgeklopt ei en panko. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko.

Smelt in twee koekenpannen wat boter en bak hierin de schnitzels goudbruin, per kant ongeveer 4 minuten. Geef bij elke schnitzel een citroenpart. Lekker met kropsla en aardappelkroketjes.