Winterbloei

By hans, 13 december 2019

Jan Wolkers – over zijn liefde voor de natuur

Nederland leest

Samengesteld en ingeleid door Onno Blom

Alstublieft! U krijgt dit boek cadeau van de bibliotheek ter gelegenheid van Nederland Leest. In november leest heel Nederland de mooiste natuurverhalen van schrijver en natuurmens Jan Wolkers. Met liefde en aandacht laat hij ons genieten van alles wat groeit en bloeit. Met een flinke dosis humor leert hij ons de aarde waarderen. Een kwetsbare aarde die steeds verder onder druk komt te staan, door overconsumptie, milieuvervuiling en klimaatverandering. Lees dit boekenpraat erover. Met elkaar, thuis, in een leesclub, in de bibliotheek.

Wolkers’ biograaf Onno Blom koos de mooiste verhalen, brieven, essays, dagboekfragmenten en gedichten van Jan Wolkers over de natuur. Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest, nodigt u uit om na het lezen met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid. Columniste Aaf Brandt Corstius trakteert u tussendoor op haar humoristische kijk op duurzame dilemma’s en Jan Wolkers’ liefde voor de natuur.

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB)

Dit boek is een cadeau van de openbare bibliotheek, ter gelegenheid van Nederland Leest 2019.

© 2019 Stichting CPNB en de auteurs.

De verhalen van Jan Wolkers in deze uitgaven verschenen eerder bij uitgeverij De Bezige Bij, met uitzondering van ‘Wespen’, dat oorspronkelijk werd uitgegeven door Meulenhof.

Foto Wolkers: Steye Raviez/Hollandse Hoogte

Omslagontwerp: KesselsKramer, Amsterdam

Zetwerk: Perfect Service, Schoonhoven

ISBN: 9789059655027

NUR: 320

Met dank aan: nbd biblion

Titel: Winterbloei

Jaar: november 2019

Druk: 1ste

Pagina’s: 144

Pagina’s Giphart: 9 t/m 15

Afmetingen: 21 x 14 x 0,75 cm

Gewicht: 207 gram

Type: Paperback

Inhoud: