Restaurants met de lekkerste menu’s rond de veertig euro en lager
Amsterdam en Noord-Holland
Fotografie Jan Bartelsman en teksten van Nederlands beste schrijvers
De restaurantwereld van Amsterdam en Noord-Holland bruist. Steeds meer goede en vernieuwende tenten openen hun deuren, terwijl de ouwe getrouwen nog altijd kwaliteit blijven serveren.
Fotograaf Jan Bartelsman reist al decennialang de wereld over om restaurants en chefs op beeld vast te leggen. Hij Fotografeerde boeken voor restaurant De Librije in Zwolle en Roberto’s (Hilton Amsterdam) en bracht gidsen uit over restaurants in New Vork, Hongkong, Stockholm en Rotterdam. In 2016 richtte hij zijn online restaurantgids Topspots op, met eet- en drinkadressen over heel Nederland.
In deze gids verzamelde Bartelsman een vijftigtal van zijn Favoriete restaurants in Amsterdam en Noord-Holland waar je rond de € 40 en lager een driegangenmenu kunt bestellen. Voor elk wat wils: hotel-restaurants met gestreken tafellinnen, een verstopte sushihemel, een tafel vol mezze of een klassieke Franse bistrot.
Diverse (culinair) schrijvers aten in de verschillende restaurants en legden hun beleving in woorden vast, Bartelsman pakte zijn camera om de eetzaal in vol bedrijf in beeld te brengen. Van een sterrenlunch en de nieuwe Nederlandse keuken tot groenten in de hoofdrol en vlees op open vuur: nog nooit eerder was de restaurantscène zo uitgebreid en op niveau. Het € 40,- clubboek helpt eters op weg, leidt ze rond en… maakt de lezer lekker hongerig.
Fotografie en concept: Jan Bartelsman
Index deelnemende restaurant:
Grafische vormgeving: Peter Koomen
Layout: Fotostudio Jan Bartelsman BV: Julian Bartelsman
Uitgever:
Fotostudio Jan Bartelsman BV
Baarsjesweg 208 S0US
1957 HT Amsterdam
tel. +31 (0)653723087
Eindredactie: Charlotte Kleyn
Druk- en bindwerk: Belvédère Art Books, André Kloppenberg, www.TheArtOfMakingBooks.nl
Met dank aan: Alle deelnemende restaurants, alle schrijvers, Cees Neefjes, Mike Boissevain, Edwin Bierman, Ellen Scholtens, Sydney Groot Jesaja Hizkia foto’s p. 133, Hélène Wiesenhaan foto’s p. 204
ISBN-13: 978-90-74108-56-0
NUR: 504
Inhoud:
Voorwoord
Restaurants
Culinaria: