Hoe een Rotterdams gezin Nederland leerde kluiven
“it’s finger lickin’ good”
Ze werden vroeger ‘de familie KFC’ genoemd: vader John, moeder Kitty en hun zoons Michel en Ron de Kok. In 1972 openden ze hun eerste KFC-restaurant aan de Rotterdamse Bergweg. En nadat de broers het bedrijf hadden overgenomen volgden flink veel andere filialen.
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van KFC in Nederland hebben we het bijzondere verhaal van de familie De Kok op papier gezet. Het verhaal van een gezin met een ongekende liefde voor hun bedrijf, hun producten en hun mensen.
Over de geschiedenis van het fastfood, de beste manier om kip te frituren, KFC en Harland ‘the Colonel’ Sanders, het runnen van een franchise-organisatie en werken met je familie. Opgetekend door Ronald Giphart, vol smakelijke anekdotes, met de humor en bravoure van de familie zelf.
Uitgeverij De Biograaf
Uitgebracht: 22 juni 2022
Uitgever: Ruud Hollander
Eindredacteur: Bert Natter
Persklaarmaker: Anne van den Bergh
Corrector: Jorine Lamsma
Ontwerper omslag en binnenwerk: Pieter Schol
Fotografie binnenwerk: KFC en privé-archief Kitty, Michel en Ron de Kok
Opdrachtgever: Collins Food Europe
ISBN/EAN: 9789083122755
NUR: 320
Inhoud: