De familie KFC

By hans, 6 juni 2022

Hoe een Rotterdams gezin Nederland leerde kluiven

“it’s finger lickin’ good”

Ze werden vroeger ‘de familie KFC’ genoemd: vader John, moeder Kitty en hun zoons Michel en Ron de Kok. In 1972 openden ze hun eerste KFC-restaurant aan de Rotterdamse Bergweg. En nadat de broers het bedrijf hadden overgenomen volgden flink veel andere filialen.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van KFC in Nederland hebben we het bijzondere verhaal van de familie De Kok op papier gezet. Het verhaal van een gezin met een ongekende liefde voor hun bedrijf, hun producten en hun mensen.

Over de geschiedenis van het fastfood, de beste manier om kip te frituren, KFC en Harland ‘the Colonel’ Sanders, het runnen van een franchise-organisatie en werken met je familie. Opgetekend door Ronald Giphart, vol smakelijke anekdotes, met de humor en bravoure van de familie zelf.

Uitgeverij De Biograaf

Uitgebracht: 22 juni 2022

Uitgever: Ruud Hollander

Eindredacteur: Bert Natter

Persklaarmaker: Anne van den Bergh

Corrector: Jorine Lamsma

Ontwerper omslag en binnenwerk: Pieter Schol

Fotografie binnenwerk: KFC en privé-archief Kitty, Michel en Ron de Kok

Opdrachtgever: Collins Food Europe

ISBN/EAN: 9789083122755

NUR: 320

Inhoud:

  • Voorwoord
  • De familie KFC
  • John de Kok
  • Van Wienerwald naar KFC
  • Frikandellen
  • Colonel Sanders
  • Hotel Krasnapolsky in Rotterdam
  • Crisis
  • Om je vingers bij af te likken
  • De gouden haan
  • Chickens voor de Chickies
  • Pistache
  • Kippen en kruiden
  • Over frituren gesproken
  • O(+>
  • Kipburgermayonaise
  • Hello and goodbye
  • West-Kruiskade
  • De dood van pa
  • You and me, five minutes
  • Twee-eiige eenling
  • Verliefd
  • Collins
  • Laat ze de tyfus krijgen