De Wake van Ronald Giphart en Nanne Meulendijks uit 2013

De wake (graphic novel)

By hans, 25 juli 2014

Vraag aan een man die uitglijdt op een berghelling hoe het met hem gaat. De wereld tolt. De aarde nadert. De ademhaling stokt. In zijn vlucht kijkt hij de vraagsteller aan. Vlak voordat hij de grond raakt antwoordt hij met opgetogen verbazing: “Nou, tot nu toe gaat alles goed.” Die man ben ik.’
Zo opent ‘De wake’, waarin een hoogleraar met zijn echtgenote een bergwandeling maakt in Zweden. Dan slaat het noodlot toe, en komt hij om het leven. Zijn vriendenclub besluit een oude belofte gestand te doen en houdt een wake.
Illustrator Nanne Meulendijks (1985) heeft het titelverhaal van Ronald Gipharts verhalenbundel De wake verrassend verbeeld.

Titel: De wake (graphic novel)

Schrijver: Ronald Giphart

Geïllustreerd: Nanne Meulendijks

Jaar: 2013

ISBN: 9789057595950

Uitgever: Podium

Druk: 1ste

Pagina’s: 158

Afmetingen: 17 x 241 x 170 mm

Gewicht: 429 gram

Type: Paperback

De wake werd vormgegeven door Fake Booij, is gezet uit de Archer van Hoefler & Frere-Jones en gedrukt door Drukkerij Ten Brink.

Deze uitgaven werd mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

De tekst bij de illustraties bij Nanne Meulendijks is afkomstig uit ´de wake´ het eerste verhaal van Ronald Gipharts De wake (2012).

De dichtregels van Pessoa zijn vertaald door August Willemsen, die van Thomas Tranströmer door J. Bernlef.

Een voorproefje van deze grafische roman verscheen ter gelegenheid van de jaarwisseling 2012/2013, bestemd voor vrienden en relaties van Uitgeverij Podium te Amsterdam.

Het Verhaal de Wake van Ronald Giphart verscheen ook in de volgende uitgaven:

Nanne Meulendijks (1985) illustreert voor kranten, tijdschriften en (kinder)boeken. Daarnaast doceert ze illustratie aan de AKV | St. Joost.

Opdracht van Ronald Giphart aan Hans Gaarlandt: Tastoe! 1 december 2013, Utrecht. Voor Hans! In het bijzijn van 75 literatuurliefhebbers.

De wake (graphic novel) jaarwisselings 2012/2013 editie

De Wake van Ronald Giphart en Nanne Meulendijks verschijnt ter gelegenheid van de jaarwisseling 2012/2013 en is bestemd voor vrienden en relaties van Uitgeverij Podium te Amsterdam.

Titel:  De wake (graphic novel)

Schrijver: Ronald Giphart

Geïllustreerd: Nanne Meulendijks

Flaptekst: De Wake van Ronald Giphart en Nanne Meulendijks verschijnt ter gelegenheid van de jaarwisseling 2012/2013 en is bestemd voor vrienden en relaties van Uitgeverij Podium te Amsterdam.

De tekst bij de illustraties van Nanne Meulendijks is afkomstig uit het openingsgedeelte van ‘De Wake’, het eerste verhaal in Ronald Gipharts nieuwe boek De Wake, dat najaar 2012 verscheen. Dit is een voorproefje van Nanne Meulendijks’ op ‘De Wake’ gebaseerde grafische roman, die eind 2013 bij Uitgeverij Podium zal verschijnen.

Deze uitgave werd vormgegeven door Fake Booij, is gezet uit de Archer van Hoefler & Frere-Jones en de Restraint van Marian Bantjes & Ross Mills en gedrukt in een oplage van 750 exemplaren op 120 grams Biotop en 110 grams Calco door drukkerij Wilco te Amstersfoort.

Jaar: 2012

Druk: 1ste

Oplage: 750

Uitgever: Podium

Pagina’s: 32

Afmetingen: 24 x 17 x 0,4 cm

Type: Paperback

In het boek zit een kaartje van Joost Nijsen:

Amsterdam, december 2012

Geachte relaties, waarde vrienden,

Het verheugt ons bijzonder u, ondanks de crisis in boekenbranche en ver daarbuiten, te mogen verblijden met een fraai en stemmig boekwerkje!

U zult zien hoe tekst en beeld hier een krachtig huwelijk aangaan. Zoals we ook met ú weer een sterke relatie mochten onderhouden in 2012, met uitzicht op nog vele jaren voortzetting daarvan. Maar laat ik hier volstaan met slechts één jaar vooruit te kijken en u van harte een gezond en voorspoedig 2013 te wensen.

Namens allen van Podium,

Joost Nijsen

De Wake (Graphic Novel) (Dummy)

De Wake van Ronald Giphart en Nanne Meulendijks uit 2013
Dit is een Dummy van De Wake van Ronald Giphart en Nanne Meulendijks uit 2013
Dit is een Dummy van De Wake van Ronald Giphart en Nanne Meulendijks uit 2013

Jaar: 2013

Bijzonderheden: dummy en bevat dus geen tekst, alleen lege bladzijden

Uitgever: Podium

Officiële UitgaveDe wake (2013)

De Foto’s laten het verschil tussen de Dummy en de uiteindelijke uitgave zien:

  • De uiteindelijke uitgave heeft de rugtekst op een andere plek en is een ander “Podium” logo gebruikt
  • De achterkant van de dummy is zonder tekst en heeft een andere kleur