Hoe smaakt kruidnotenlikeur? Of toast met pepernotenpaté? En heb je ooit kruidige gehaktballen gegeten met kruidnoottiramisu als toetje? Maak van de noot een deugd verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten. Met recepten van bekende keukenhelden! ‘Hiervan word je helemaal gezellig van binnen. Het ziet er allemaal appetijtelijk uit!’ Siemon de Jong (Taarten van Abel). ‘Een mooi geïllustreerd boek waarin alles staat wat je wilt weten over kruidnoten!’ Thérèse Boer (De Librije). ‘Wat zou het leven zijn zonder kruidnoten?’ Ronald Giphart.
Titel: Maak van de noot een deugd
Subtitel: Koken met kruidnoten
Schrijvers: Marije Sietsma, Karin Sitalsing & Helga de Graaf
ISBN: 9789081764803
NUR: 440
Jaar: 2011
Druk: 1ste
Uitgever: Loopvis
Tekst: Marije Sietsma, Karin Sitalsing
Concept, vormgeving & illustratie: Helga de Graaf
Fotografie: Annagreet Hoogeland & Judith van der Meulen
Eindredactie: Joost Broeren
Druk: Tienkamp, Groningen
Fotograaf Giphart: Keke Keukelaar
Pagina’s: 120
Pagina’s Giphart: 70-71
Afmetingen: 16 x 224 x 220 mm
Gewicht: 540,00 gram
Type: Hardcover
Inhoud:
1. Basistechnieken
2. Ontbijt
3. Gebak
4. Koek en snoep
5. Voorgerechten
6. Hoofdgerechten
7. Toetjes
8. Dranken
Colofon
Dankwoord