Het grootste feest voor Bent

By hans, 12 mei 2021

Klik hier om het verhaal Het grootste feest voor Bent te lezen.

Op 11 mei 2021 werd bovenstaande verhaal gelanceerd door de Leescoalitie en Ubisoft. Het gaat om een plek waarin de werelden van literatuur en gaming samenkomen. Margje Woodrow en Ronald Giphart schreven ‘Verborgen Verhalen’ die zich afspelen in de wereld van Assassin creed Valhalla.

Op twitter zei Ronald Giphart hierover:

Dit is een van de gaafste projecten waaraan ik mocht meewerken: Readification. De Stichting CPNB en andere leesorganisaties werken samen met gameontwikkelaar Ubisoft in de strijd tegen ontlezing onder jongeren. Een geheel nieuwe vorm van leesbevordering waarbij populaire games en de bijbehorende fictieve werelden de basis vormen voor nieuwe verhalen. Schrijfster Margje Woodrow en ik hebben ‘Verborgen Verhalen’ geschreven, die zich afspelen in de wereld van de game Assassin creed Valhalla. Het is een eerste stap om jongeren binnen de gamewereld te enthousiasmeren om te gaan lezen. Via deze unieke pilot wordt ook onderzocht wat het effect is op zowel het lezen als het imago van lezen onder de gamers.

Mijn verborgen verhaal ‘Het grootste feest voor Bent‘ is vanaf 11 mei 2021 te lezen in de Ubisoft Special App. ‘Alf’ van Margje Woodrow wordt 18 mei 2021 gepubliceerd. De Ubisoft Special-app is een interactief magazine dat iedereen gratis kan downloaden op iOS en Android.