Sandwich met gefrituurde garnalen
Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).
Soort gerecht: lunchgerecht
Land van herkomst: Verenigde staten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Bovenaan ons to-dolijstje in Key West stond een bezoek aan Sloppy Joe, de stamkroeg van Ernest Hemingway. Natuurlijk bestelden wij daar het broodje Sloppy Joe, al jaren een klassieker binnen ons gezin (het recept daarvan staat in ons kookboek Vurrukkulluk), en ja, onze versie is echt beter. De po’h boy, een broodje met gefrituurde garnalen, dat we daar ook aten hebben we daarentegen nooit kunnen overtreffen. Maar onderstaand recept komt in de buurt.
INGREDIËNTEN:
VOOR DE SAUS
BEREIDINGSWIJZE:
Maak de saus door in een kom de mayonaise, de mosterd, de mierikswortel, de tabasco, het sjalotje, de knoflook en de paprikapoeder te mengen. Zet weg in de koelkast.
Meng het maismeel, de bloem en de cajunkruiden in een diep bord. Haal de garnalen eerst door de geklutste eieren en vervolgens door het meelmengsel.
Verhit de frituurolie in een pan of frituurpan en frituur de garnalen, ongeveer vijf per keer, in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de stukken stokbrood open, smeer er een lik saus op, beleg met wat sla, plakken tomaat en de garnalen. Eindig weer met een royale dot saus.