Wurstsalat

Dit recept komt uit kookboek De wereld thuis (2020).

Soort gerecht: lunchgerecht

Land van herkomst: Duitsland

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Achteraf weten we niet waarom we Beieren hadden gekozen maar zo’n vijftien jaar geleden bleek het toch echt onze vakantiebestemming als jong gezin. Onze tent hadden we opgezet, tafel en stoeltjes uitgeklapt, klaar om te gaan genieten van de rust. Die kwam niet, wel een zwerm reuzewespen die op de camping ook hun nestje hadden gebouwd, boven ons hoofd. De tent hebben we amper gezien, wel tal van Beierse uitspanningen. Vier kilo zwaarder keerden we huiswaarts, met dank aan het bier, de curryworsten, semmelknödel, schnitzels en wurstsalat.

INGREDIËNTEN:

  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el zoete mosterd
  • ½ tl suiker
  • peper en zout
  • 300 g Duitse worst (supermarkt, gesneden vleeswaren), in reepjes gesneden
  • 4 augurken, in schijfjes gesneden
  • 1rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 3 el bieslook, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE:

Meng in een ruime kom de azijn, de olie, de mosterd en de suiker tot een egale vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de worst, de augurk en de rode ui toe en schep luchtig om. Doe de salade over in een schone kom of schaal en garneer met de bieslook. Serveer bij voorkeur met pretzels.

Hier het recept van Ronald Giphart en Mascha Lammes uit De wereld thuis: