Lekker snel naanbrood

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Naanbrood of ‘naan’ (brood in het Perzisch) is een plat druppelvormig brood dat van oudsher wordt gebakken in een tandoor, een kleioven uit de Indiase keuken. Het brood wordt aan de binnenwand van de oven geplakt en zo ontstaat de druppelvorm. Onze naan wordt gewoon onder de grill gebakken en is erg lekker in combinatie met de vindaloo of de pompoensoep.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 ml water
  • 60 ml yoghurt
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl nigellazaad (bij de toko of Turkse winkel)
  • 1 tl koriander
  • 1 tl zout
  • 2 tl honing
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 tl zeezout
  • 2 el verse koriander, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Meng in een grote beslagkom het water met de yoghurt en voeg vervolgens bloem, de bakpoeder, de knoflook, de nigellazaad, de koriander, zout en honing toe. Kneed dit in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en vorm hiervan een soort druppelvormige platte broden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden hierop, besprenkel elk brood met een halve eetlepel olie. Leg de broden onder de grill, bak ze ongeveer 3 minuten of totdat de bovenkant mooi gebruind is, draai ze om en bak de andere kant nog ongeveer 2 minuten.

Bestrijk de broden voor het serveren nog met de resterende olie en bestrooi ze met zeezout en koriander.