Aardappelsalade

Dit recept komt uit het kookboek Vurrukkulluk (2015) van Ronald Giphart & Mascha Lammes.

Aardappelsalade is net als eiersalade behoorlijk onsmakelijk als deze kant-en-klaar uit de winkel komt. Soms kopen we uit gemak weleens een bak voor bij de barbecue, maar het blijkt altijd weggegooid geld. En hoe gemakkelijk is het om zo’n salade zelf te maken? Heel gemakkelijk.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • ½ tl suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 3 el peterselie (of een combinatie met andere verse kruiden), fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Breng een pan water aan de kook, voeg de aardappelen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de aardappelen net gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze enigszins afkoelen.

Maak in de tussentijd de dressing door alle overige ingrediënten behalve de radijsjes en de peper door elkaar te mengen. Snijd de gekookte aardappelen in wat kleinere blokjes en doe ze samen met de dressing in een schaal. Schep goed om, verdeel ten slotte de radijsjes erover en geef een flinke draai van de pepermolen. Lekker in combinatie met de gebakken scholletjes.