Breda

By hans, 5 juni 2020

Inspirerende recepten van drie vrienden die vol bravoure culinair Nederland veroveren

Uitgesproken, eigenzinnig, bourgondisch, no-nonsense en alles van hoge kwaliteit: chefs Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk en wijnkenner Johanneke van Iwaarden veroverden snel culinair Nederland met hun bijzondere keukens in restaurants BREDA, Guts en Maris Piper. Voor alle fans en thuiskoks zijn dit hun verhalen van vroeger en nu, vanuit de keuken en van op reis, opgetekend door Ronald Giphart. Tel daarbij op ruim vijftig van hun beste recepten, verrukkelijke wijnsuggesties en prachtige foodfotografie van Chantal Arnts, en je hebt een heerlijk boek om thuis van te genieten.

‘Ze maakten een droomstart, de jongemannen en vrouw die restaurant BREDA openden. Drie jonge honden die zo’n weelderig, spannend menu neerzetten, dat is heel knap.’  –  Het Parool

‘Eén hap en we zijn om. Vóór het derde gerecht hebben we al drie keer hardop gevloekt. Van verrukking, niet van ontzetting. Cijfer: 10-’  –  de Volkskrant

‘De Beer en Van Noortwijk staan zonder enig compromis te koken. Alles is intens. Ramvol smaak.’ Joël Broekaert, NRC Handelsblad

  • Vijftig recepten
  • Vier restaurants
  • Drie vrienden
  • Een verhaal

Titel: Breda

Sub Titel: Recepten voor thuis van de chefs achter restaurant BREDA, Guts, Maris Piper en Pita.

Schrijvers:

  • Ronald Giphart
  • Guillaume de Beer
  • Freek van Noortwijk
  • Johanneke van Iwaarden

Fotografie: Chantal Arnts

Projectbegeleiding: Suzan Schapendonk, Kip-ei.nl

Omslag en opmaak binnenwerk: Pankra.com

ISBN: 9789024585380

Jaar: oktober 2019

Druk: 1ste

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

URL:

Pagina’s: 240

Afmetingen: 27,7 x 21,8 x 2,8 cm

Gewicht: 1,41 kg

NUR: 442

Type: Hardcover

Dank aan onze Hoofdleveranciers, die altijd voor ons klaarstaan: Aardappelhof, ad Bibendurn, Aerts Champagnes, Albrecht & Janssen, Au Paradis, Aventura Exciting Wines BV, Bakkerij Kaandorp, BeVino, . Brandt & Levie, Carlo Zuccherini, Casa Foresta, De Frietboutique, Drankengroothandel Henk Smit, EFE Horeca Leverancier, Fisk Palace, Fourcroy Nederland, Fromagerie Abraham Kef, Galladio World Products, Glandorf & Thijs, HANOS Amsterdam, Heineken, Jan Veerman Vis, Jean Marie Fiorentini Desti, JP Vineken & Zn, Just Add Wine, Levain et le vin, Le Vineur, Meatstreet (vh. Prime Meat), Olives & More, Persian Caviar, Résidence Wijnen, Rungis B.V, Top Enoteca, Vanmenno, Wijnhandel van Krimpen, Wijnimport J. Bart, Wijnkoperij De Lange, Winestories, Zagt Vlees Amsterdam, ZekVinos en Zuiver Wijnen.

Dank aan onze ouders: George en Hélène de Beer, Gert-Jan en Laetitia van Noortwijk, Ad van Iwaarden en Annemarie Sturm.

Special thanks to: Mac van Dinther, Harold Hamersrna, Elizabeth Auerbach, Hiske Versprille, Dave Oudejans, Joël Broekaert, Mara Grimm, Elske Mostert (voor haar fantastische wijnpairings!), Katja Schuurman, Jan en Bert ’t Hoen, Claire de Beer, Tom Harmsen, Ronaid Giphart, Chantal Arnts, Suzan Schapen donk en Robert Jan van Noort.

Dank jullie wel!

THANKS

‘Soms is het goed als je ergens hard voor moet werken om er een succes van te kunnen maken. Als het dan lukt, maakt hetje trots; het geeft voldoening. (…) Wevoelden ons dan ook ongelooflijk gezegend met hetfeit dat we het niet alleen hoefden te doen.’

Dank aan alle mensen die iets voor ons en ons bedrijf hebben betekend. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest.

Dank aan ons Overkoepelend Team. de mensen die in onze restaurants de dagelijkse leiding op zich nemen: Laura van Nieuwland (Director), Vagarsh Mogatseljan (HR & Operational Director), Natascha Heemskerk (Marketing Director), Elske Mostert (Wine Director) en Hidde Vloemans (Mede-eigenaar Pita).

Dank aan de mensen van wie we het vak hebben geleerd. Dennis Sluiter, Cleo Vehmeyer, Richard van Oostenbrugge, Thomas Groot, Frank Verbon, Michael Wolf, Vagarsh Mogatseljan, Theo van Rensch, Frans en Wilke van Dam.

Dank aan onze chefs van de afgelopen jaren: Manus Melchers (Daalder, BREDA), Ruud Wirken (Guts), Davy van de Velde (Maris Piper), Pépé Topper (Maris Piper, BREDA) en Angelos Kremmydas (Maris Piper).

Dank aan de voltallige teams van BREDA, Maris Piper, Guts en Pita.

Dank aan alle mensen die vertrouwen in ons hebben gehad en ons op weg hebben geholpen: Guus Tans, Pieter Sturm, Eduard Pino, Peggy Hameetman, Laura van Nieuwland, Jan van Nieuwland, Caroline Rondeel, ABN AMRO.

INHOUDSOPGAVE:

  • VOORWOORD
  • HET BEGIN
  • DE OPMAAT
  • DE WEG NAAR GUTS & GLORY
  • GUTS & GLORY
  • DE WEG NAAR BREDA
  • BREDA
  • DE WEG NAAR PITA
  • PITA
  • DE WEG NAAR MARIS PIPER
  • MARIS PIPER
  • GUTS
  • 300 PROCENT
  • BASISRECEPTEN
  • REGISTER
  • THANKS