GAST!

By hans, 10 april 2021

Het geheim van Hof van Saksen

Gast! beschrijft de metamorfose van Hof van Saksen nadat het in 2012 wegens gebrek aan belangstelling moest sluiten. Verteld wordt met welk elan de nieuwe eigenaar, de nieuwe manager en de honderden medewerkers het prachtige maar zielloze resort nieuw leven inbliezen, en hoe ze de harten van de gasten wél wisten te winnen. Hoofdpersoon van het verhaal is de onlangs afgezwaaide directeur Roland Rozenbroek, die schrijver Ronald Giphart meeneemt op een bijzondere, leerzame, vrolijke en ontroerende reis.

Hoe Hof van Saksen het meest bijzondere resort van Europa werd

Klik op deze link om het boek – dat alleen bij de webshop van Hof van Saksen is – te verkrijgen.

In het boek refereert Ronald Giphart aan het boek Eten, drinken & slapen en een artikel dat hij schreef voor de Vara Gids oktober 2013 over De Keuringsdienst van Waren.

DANKWOORD

Roland Rozenbroek zou dit boek graag willen opdragen aan familiebedrijven en zijn gedachte daarbij is: ‘Zij gaan niet voor de snelle winst maar hebben de focus op de langere termijn. Jacques Mulder, Gerard van den Tweel en Gerro Vonk zijn daar inspirerende voorbeelden van. Prachtige bevlogen mensen.’

Velen hebben meegeholpen aan dit boek. Helaas kon ik niet iedereen die ik heb gesproken opvoeren in de tekst, maar dat neemt niet weg dat ik hen buitengewoon erkentelijk ben. Dank aan een ieder die mij zijn of haar tijd en energie heeft gegeven, met in het bijzonder Hugo de Bruijne, Marit Engel, Ruud Hollander, Marc van Gulick, Bas Hoogland (die helemaal uit Limburg overkwam), Ronald Raidt (voor het mooie gesprek), Polle de Maagt, John de Vreede, Eric Branolte, Frank Bulthuis, Eric van der Heijden, Maartje Katoen, Gerro Vonk, Lex, José en Els Rozenbroek, Carien van der Loo en natuurlijk Roland Rozenbroek zelf, die zich met tomeloos enthousiasme heeft ingezet om al mijn vragen te beantwoorden en aan al mijn verzoeken te voldoen. Verder nog dank aan Erik Askamp, Gerard van den Berg, Samantha Blomsma, Edwin Brakman, Chantal Brons, Muriël Brouwer, Mees Brugman, Sam Drukker, Ellie Elzen, Janny Fink, Suzanne Fransen, Nino Granza Rocchetta, Grietinus Harms, Quita Hendrison, Renier, José, Lukas, Floris en Mees van der Heijden, Hielke Hoekstra, Rolanda Horstman, Marleen van Kappen, Jean Kiekebosch, Ron van der Kolk, Sandra van der Kolk, Erik Kroeze, Jeltje Kunst, Michael Loopik, Ludmila Luljkevich, Victor Mids, Joshua Mulders, Bert Natter, Tamara Neurnann, Carlos van Peru, Inge Poppinga, Klaas Posthurnus, Ronald Rispens, Kay Roggen, Rico Schans, Johan Sikkens, Marieke Teuben, Louis Tonkes, Rika de Vos, Martijn Vrij, Bram van der Weide, Marjolein van Wersch en Miranda Wink.

Ook dank aan het ‘Panel van Dwarse Denkers’ met Hugo de Bruijne (DGA Reclame en internetmarketing bureau), Peter Hoorneman (oud-directeur Center Parcs Eemhof), Hans van Leeuwen (recreatie-trendwatcher), Mike Henderson (oud-directeur ontwikkeling van Center Parcs UK), Don Camilleri (oud-directeur van Center Parcs UK Spa & Wellness) en Bas Hoogland (oud-commercieel directeur van Landal).

VERANTWOORDING

Het gedicht van Rutger Kopland verscheen in Het orgeltje van Yesterday (1968) en is opgenomen in zijn Verzamelde gedichten (nieuwe editie uit 2015).

COPYRIGHT 2020 UITGEVERIJ DE BIOGRAAF

VORMGEVING: PIETER SCHOL

FOTO COVER ROLAND ROZENBROEK: MAARTEN HUISMAN

FOTO COVER HOF VAN SAKSEN: LANDAL GREENPARKS

FOTO’S BINNENWERK: SANDRA VAN DER KOLK FOTOGRAFIE, LANDAL GREENPARKS

Dit boek is in vier verschillende uitgaven uitgebracht:

Hardcover [ISBN 9789083122700] met foto:

  • Roland Rozenbroek
  • Hof van Saksen

Paperback [ISBN 9789083122717] met foto:

  • Roland Rozenbroek
  • Hof van Saksen