Alles of niets

By hans, 9 november 2024

’t Amsterdammertje, André Gerrits

Koop dit boek hier!

Biografisch kookboek van chef-kok André Gerrits

Sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht viert in 2024 zijn 15-jarig jubileum. De onnavolgbare chef vertelt met behulp van auteur Ronald Giphart in dit biografische kookboek zijn levensverhaal, afgewisseld met zijn 46 beste gerechten uit 15 jaar culinaire hoogtepunten.

Rauw en eerlijk

De afgelopen vijftien jaar waren voor André Gerrits en zijn vrouw Geneviève een avontuur met hoogte- en dieptepunten, dat het delen meer dan waard is. In april 2024 maakten André en Ronald Giphart daarom hun plannen voor een boek bekend. Ronald volgde André maandenlang van vroeg tot laat op de voet en wist zo de rauwe, eerlijke levensstijl van de chef, waarin groei en gastvrijheid de rode draad vormen, perfect te vangen. In Alles of niets beschrijven familieleden, vrienden en collega’s de band die zij hebben met André. Niet alleen het verhaal en de recepten zullen de lezer boeien, ook het uiterlijk smaakt naar meer. Het grote hardcoverboek is voorzien van prachtige foto’s gemaakt door Ivo Geskus van @SpecialPixels en de creatieve vormgeving verzorgd door Urban Solutions siert de 256 pagina’s van het boek.

Op het hoogste niveau

André Gerrits begon zijn professionele leven in de keuken op 16-jarige leeftijd, bij sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum. Onder de hoede van gerenommeerde topchefs als Tonny Berentsen, Jan de Wit en Ron Blaauw klom hij op tot keukenchef, waarna zijn carrière een vlucht nam. In 2009 nam André, samen met Geneviève restaurant ’t Amsterdammertje over, gevestigd in een prachtige monumentale oud-Hollandse boerderij in Loenen aan de Vecht. In november 2010 werd ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.

De afgelopen jaren hebben André en Geneviève hun culinaire activiteiten uitgebreid. In 2021 openden zij de Marché ‘t Amsterdammertje, een luxe delicatessenwinkel, die ook op maat gemaakte catering verzorgt. In 2022 volgde Bistrotel ’t Amsterdammertje in Nieuwersluis. Een Bistro en hotel in één! Een Bistro waar de drempel laag is, maar het niveau hoog. Het hotel bevat elf knusse kamers met uitzicht op de Vecht.

ISBN-nummer:  9789090390055

Inhoud:  Biografisch kookboek ter gelegenheid van 15 jaar restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Het leven van André Gerrits; zijn familie, vrienden en collega’s. Geschreven door Ronald Giphart. Zijn beste 46 gerechten uit 15 jaar culinaire hoogtepunten. Rauw, eerlijk, gastvrij en groei. Alles of niets.

Cover: Hard

Release datum: 4 november 2024

Formaat: 244 x 345 mm

’t Amsterdammertje, Rijksstraatweg 119, 3632AB Loenen aan de Vecht

Teksten recepten: Ellen Hooijen, Tekstkader.nl

Fotografie:

  • Ivo Geskus, @PixelPerfect.nl
  • Rikst Slingerland, @thesocialstudio_nl

Vormgeving: Buro Toob by Urban Solutions, Simone Schoenmakers

Coördinatie en realisatie: Toob Alers, adviseur Urban Solutions

Druk: Drukcase, Zwolle

Gelijksoortige boeken:

INHOUD:

BIOGRAFIE

  • Straatschoffie
  • De blanda die leerde koken
  • Nooit vergeten waar je huis heeft gestaan
  • Alles of niets
  • Goede tijden slechte tijden
  • Vrijheid kopen
  • Every second counts
  • Wat als?
  • Wereldkeuken
  • Wereldkampioen
  • Een van de beste periodes
  • Bistrotel
  • Feest

AMUSE

  • Appeltje eitje
  • Ode aan Gregorita Keller
  • Tartelette uit Marrakesh
  • Bangkok Fishcake

VRIENDEN

  • Daniël Renjaan
  • Salisa Manuputty
  • Tonny Berentsen
  • Jort Wassenaar
  • Joris Bijdendijk
  • Ron Blaauw
  • Patrick van Zuiden
  • Charlotte van Zuylen
  • John Heitinga
  • The Boys, Senna & Jayden

VOOR

  • Kip Lango Mango
  • Foie Terrine
  • Biet Rendang
  • Bouillabaise
  • Zalmforel mierikswortel
  • Toro van Tonijn
  • Ode aan Hollandse tomaat
  • Gerookte paling
  • Langoustine

TUSSEN

  • Babi pangang Amsterdammertje
  • Courgettes met zeevruchten
  • Prei kaviaar Dashi
  • Ossenstaart
  • Conquille merg zuurkool
  • Ravioli Baambrugge eidooier
  • Gelakte zwezerik met gagogago
  • Aardappel schelpjes kaviaar

HOOFD

  • Texelse kooieend
  • Zeebaars in zoutkorst
  • En croute van anjouduif
  • Texels lam
  • Tarbot truffel
  • Kreeft kikkerbil hamkaaschips
  • Fazant bloedworst piccalilly
  • Côte de Boeuf

DESSERT

  • Soufflé van hangop en citrus
  • Pink Lady Tarte Tatin
  • Lord of the Rings
  • Kokosnoot van Wella Ana
  • Sunchi di Boneiru
  • Millefeuille rood fruit
  • Zuurstok framboos

MARCHE

  • Pasta Gamba
  • Hutspot bal
  • Orzo kip paddenstoelen
  • Filet du marché
  • Amarene-yoghurtijs

BISTROTEL

  • Boerderij kip van het spit
  • Gamba’s Pil Pil
  • Pekingeend
  • Ode aan Linda Manuputty
  • Tiramisu a la Bistrotel

BASISRECEPTEN

DANKWOORD

COLOFON