De vierde versie van het vakantiedoeboek van Hans Ubbink. Lezen, Kijken, Knippen, Knutselen, Spelen, Koken & Genieten. Driehonderdtweeëndertig pagina's vol reistips, foto's, puzzels, mode, verhalen, recepten en je eigen VakantieDagboek! Voor op het strand, in de auto, de tuin, in de bergen, op de bank, in de trein, aan het zwembad of op de camping. Met een stuk en recepten van Ronald Giphart en Mascha Lammes.

HU.MAN HOLIDAYS VakantieDoeboek #4

By hans, 19 februari 2016

Het idee ‘vakantie’ alleen al schenkt ons veel plezier. Daarom kun je er gerust het hele jaar mee bezig zijn. Iedereen heeft zo zijn of haar idee over vakantie. Zo ook in dit boek: Martin Bril verhaalt over zijn vakanties, zijn reizen en de Nederlanders op vakantie. Bart Chabot deed zijn vakanties nog eens over in zijn gedichten. Ronald Giphart schreef, kookte en fotografeerde, samen met zijn vrouw Mascha, speciaal voor dit boek tien campingrecepten. En ook Corine Koole, Jan Mulder, Robert van Weperen en Cor Hospes, droegen een verhalend steentje bij.

De vakantiebeelden zijn van Kors van Bennekom, Eric van den Elsen, Sean MacAndrew, Kommer Hakkenbrak en Elena Kulikovadie op geheel eigen wijze het reis- en vakantiegevoel vastlegden.

De vierde versie van het vakantiedoeboek van Hans Ubbink. Lezen, Kijken, Knippen, Knutselen, Spelen, Koken & Genieten. Driehonderdtweeëndertig pagina’s vol reistips, foto’s, puzzels, mode, verhalen, recepten en je eigen VakantieDagboek! Voor op het strand, in de auto, de tuin, in de bergen, op de bank, in de trein, aan het zwembad of op de camping.

Titel: HU.MAN HOLIDAYS VakantieDoeboek #4

Samensteller: Hans Ubbink

ISBN10: 9078416017
ISBN13: 9789078416012

Jaar: 2006

Druk: 1ste

Uitgever: Hu.man Publishing

Oorspronkelijke titel: HU.MAN HOLIDAYS #4

Oorspronkelijke uitgave: Stah Ltd. Amsterdam-London, 2006

Tekstredactie: Hospes, Puma, Bouwman, Brom, Jansen, Ubbink

Ontwerp: Koning Harder vormgevers

Layout: Koning Harder vormgevers, Dekker, Bruin, Ubbink

Vormgeving omslag: Michel Dekker, Meco Offset bv, Zwaag

Fotoredactie: Ubbink, Bouwman

Afwerking: Nouveau Delcour Bindtechniek Hilversum

Boekbinderij Perspective, Grootebroek (perforeren memory)

Druk: Meco Offset bv, Zwaag

Pagina’s: 333

Afmetingen:  27 x 240 x 211 mm
Gewicht: 1,10 kg

Type: Paperback

Inhoud:

  • Robert B.P. van Weperen – Het land met de ‘A’
  • Ronald Giphart en Mascha Lammes – Notre Diner De Camping (pour quatre personnes)
  • Martin Bril – De wereld van…
  • Bart Chabot – gedichten
  • Michiel van Sleen – Beck & Peg in: van oor(d) tot oor(d)
  • Michiel van Sleen – Spot de reiziger
  • Walter Jansen – Vakantievlinders
  • Sabine Zurel – Snotje in je spa
  • Corine Koole – Ik-hou-van-je-rode-rozen
  • Henk Hanssen – Hotel Hanssen
  • Cor Hospes – Vliegen in een wippertje
  • Cor Hospes – Verzamelen van entiteiten
  • Fabian Takx – Na ons de zondvloed
  • Eric van den Elsen – Life’s a journey

Notre Diner De Camping (pour quatre personnes)

Wij hebben tien jaar gekampeerd, en zo leuk was dat helemaal niet. Wie ’s zomers op een camping verblijft, maar zich toch wil laven aan de Franse gastronomie en geen zin heeft om iedere avond in een restaurant te eten… heeft een probleem. En daarom heeft Mascha destijds een paar simpele gerechten bedacht, die allemaal op een tweepitsgasstelletje voor de tent of de caravan bereid kunnen worden. Sommige zijn redelijk traditioneel, bij andere hebben we onze fantasie de vrije loop gegeven. Het aangename van koken op een camping is dat vrijheid blijheid is; varieer dus naar hartelust en experimenteer dat het een aard heeft. Als er op vakantie niet geëxperimenteerd mag worden, waar dan wel? De ingrediënten van Mascha’s recepten zouden in principe bij elke Leclerc, Intermarché, Champion of Carrefour verkrijgbaar moeten zijn.

Recepten van Ronald Giphart en Mascha Lammes:

  1. Normandische cocktail
  2. Crèmesoep van eekhoorntjesbrood en karamel
  3. Lauwwarme salade met soldaatjes (croûtons)
  4. Brochettes van sint-jakobsschelpen met vanille-saffraansaus
  5. Krab met kruidenmayonaise
  6. Kalfsragout met olijven
  7. Omelet met cantharellen
  8. Kaasbordje uit de regio
  9. Gekaramelliseerde appels met warme custardsaus