Ronald Giphart Smakelijk de lekkerste verhalen

Smakelijk!

By hans, 25 juni 2018

Al op jonge leeftijd hield Ronald Giphart van lekker eten – zijn moeder was een echte gourmande die elke maaltijd met liefde klaarmaakte. Nu bestiert hij samen met zijn vrouw een huishouden waar de dis misschien wel het meest besproken thema is. Van dat culinaire leven doet de schrijver in Smakelijk! met veel plezier verslag. Hoe bereid je kokkels? Hoe maak je zelf boter? Wat is het geheim van de perfecte frikandel? Giphart vertelt niet alleen met smaak over het koken zelf, hij verhaalt ook over zijn culinaire ontdekkingsreizen, haalt zijn favoriete kookboeken tevoorschijn en schotelt ons kostelijke verhalen voor over wat er op tafel komt. Smakelijk! is voor zowel de beginnende als voor de geoefende kok een genot om te lezen.

Al op jonge leeftijd maakte Ronald Giphart kennis met lekker eten; zijn moeder bereidde elke maaltijd met zorg. Maar pas toen hij een roman schreef over een chef-kok raakte hij zelf in de ban van het culinaire leven. Sindsdien kookt hij zich een slag in de rondte, verzamelt hij kookboeken en reist hij stad en land af op zoek naar het ultieme recept. Al meer dan tien jaar schrijft hij over zijn favoriete gerechten. De lekkerste stukken zijn nu samengebracht in dit verrukkelijke boek.

Titel: Smakelijk!

Subtitel: De lekkerste verhalen

Met recepten

ISBN13: 9789400404069

NUR: 301/440

Uitgever: Thomas Rap

URL: www.thomasrap.nl

Druk: 1e

Jaar: 6 september 2018

Bladzijden: 327

Bindwijze: Hardcover

Afmetingen: 23,7 x 15,5 x 2,9 cm

Omslagontwerp: bij Barbara

Omslagillustratie Noëlle Smit

Illustraties binnenwerk: bij Barbara

Foto auteur: Merlijn Doomernik

Vormgeving binnenwerk: Perfect Service

Druk: Bariet Ten Brink, Meppel

Inhoud:

Meer boeken van Ronald Giphart die over koken gaan en waar recepten in gevonden kunnen worden:

Ronald Giphart (1965): Inmiddels staat hij ook bekend als een van ’s lands beste kookschrijvers. Zijn culinaire stukken, die in dit boek zijn gebundeld, publiceerde hij in het culinaire tijdschrift Foodies en in het Algemeen Dagblad.

Eerst heette het boek Prakken en Stampen en had toen nog deze cover:

Van Gipharts culinaire leven doet de schrijver in Prakken en stampen met veel plezier verslag. Giphart vertelt niet alleen met smaak over het koken zelf, hij verhaalt ook over zijn culinaire ontdekkingsreizen, haalt zijn favoriete kookboeken tevoorschijn en schotelt ons kostelijke verhalen voor over wat er op tafel komt. Prakken en stampen is voor zowel de beginnende als voor de geoefende kok een genot om te lezen.