Vanaf zijn kookeiland bericht schrijver Ronald Giphart over koken in de breedste zin van het woord. ‘Mijn rubriek is geslaagd als je inspiratie krijgt om de keuken in te gaan’. Vind hieronder heel veel recepten!
Om deze foto’s te kunnen gebruiken, neem contact op met Shody Careman & @careman_fotografie
21 januari 2009: Red eye gravy (rode-ogenjus)
28 augustus 2016: Paling met stroop
2 september 2016: De preiprol van Ria van Eijndhoven
9 september 2016: Marokkaanse kip
16 september 2016: Balkenbrij
30 september 2016: Broodje brainburger
7 oktober 2016: Rijst met tonijn
14 oktober 2016: Kokkelschotel
21 oktober 2016: Toast Skagen
28 oktober 2016: Mosterd
4 november 2016: Varanga
11 november 2016: Echte roomboter
18 november 2016: Wijnsoep
25 november 2016: Pepernotenpaté
2 december 2016: Gevulde aardappelen
12 december 2016: Mosterdsoep
16 december 2016: Voer voor feestvarkens
23 december 2016: Kerstmis voor rebellen
6 januari 2017: Pleidooi voor bagger
13 januari 2017: Arme popcornschnitzels
20 januari 2017: De erfenis van Pellaprat
3 februari 2017: Chips
10 februari 2017: Het grote maisdebat
19 februari 2017: Koran vis
25 februari 2017: Erwtensoep (snert)
4 maart 2017: Currysoep à la Ivanka
12 maart 2017: Gefrituurde Marokkaanse tofu
21 maart 2017: Appel-omelet
28 maart 2017: Kreeft Thermidor
11 april 2017: Karbonade met gesmolten uien
14 april 2017: Chocopenis
28 april 2017: Koningspastei
29 april 2017: Verslaafd aan ramen
12 mei 2017: Kapha-recept
20 mei 2017: Roberto, een ijskunstenaar
21 mei 2017: Idioot lekkere tomatensoep
2 juni 2017: Kokosmakronen
3 juni 2017: Galgenmaal
15 juni 2017: In kiwi mals gemaakte biefstuk
23 juni 2017: SPAM-paté
30 juni 2017: ‘Pad in het gat’ of ’toad in the hole’
5 juli 2017: Wortelsoep
12 juli 2017: Pierogi
18 juli 2017: Pindasoep
28 juli 2017: Risoles
4 augustus 2017: Hoisinsaus
11 augustus 2017: Gua bao’s
18 augustus 2017: Tzatziki
8 september 2017: Pindjur
9 september 2017: Was ik maar patatbakker
16 september 2017: Sla tegen de honger
23 september 2017: Scoren met ballen
6 oktober 2017: Hotdogs
13 oktober 2017: Pompoensoep
20 oktober 2017: Crullers
27 oktober 2017: Pompoenmuffins
18 november 2017: Het lot van de spoelie
9 december 2017: Door merg en been
16 december 2017: Ik ben een smeerkees
23 december 2017: Heimweemenu
2 januari 2018: Culinaire orgasmes
6 januari 2018: Stel je toch niet zo aan
13 januari 2018: Broodje wereldpijn
20 januari 2018: Het is om te janken
27 januari 2018: Uiensoep van Tip
3 februari 2018: Twee snijbonen
10 februari 2018: Fikkende flensjes
24 februari 2018: Lekkerder dan honger
31 maart 2018: Opgeruimde kruidenpotjes
10 maart 2018: Slakken – escargos
11 april 2018: Lasagne
14 april 2018: Butter chicken curry
21 april 2018: Vanillevla
28 april 2018: Zoete witte wijn toetje
5 mei 2018: Gedropte paté
12 mei 2018: Bietencarpaccio
19 mei 2018: Pindamelk
26 mei 2018: Braaibroodjies met blatjang
6 juni 2018: Kerriewortelsoep
9 juni 2018: Gorgonzola-chocoladebonbons
18 juni 2018: Broccolisoep
21 juni 2018: Mexicaans varkensvlees met tortilla’s
30 juni 2018: Bem casados
7 juli 2018: Idjeh (omelet met kruiden, aardappelen en vlees)
14 juli 2018: Feest op z’n Frans met Provençaals nat brood
21 juli 2018: Tjaptjoi
28 juli 2018: Empanadas met rode kool en rookworst
4 augustus 2018: Viagrasoep met havermoutkoeken
11 augustus 2018: Aardappelkoek Röbsti
18 augustus 2018: Carpaccio van koude frikandel
24 augustus 2018: Zoethoutsaus
1 september 2018: Gevulde kaastomaten
8 september 2018: Thaise massaman
15 september 2018: Kai loug kheuh
22 september 2018: Vier artisjok dressings
29 september 2018: Stoofpot van wild zwijn
6 oktober 2018: Fleischpflanzerl-Semmel (broodje gehaktbal)
13 oktober 2018: Wurstsalat
20 oktober 2018: Boterham met salami en hagelslag, iemand?
27 oktober 2018: Saté in pindasaus
10 november 2018: Winters vreetvoer van Dirkjan
1 december 2018: Een explosief stukje chocolade
8 december 2018: Hoop op betere zuurkool
15 december 2018: Er valt een traan op de aardappel
22 december 2018: Doodsbang voor oude wijven
12 januari 2019: Het kost tijd, maar dan heb je ook wat
19 januari 2019: Ook geschikt voor op de boterham
26 januari 2019: Hoe zwarter de pan, hoe beter de kok
9 februari 2019: Een schijf om voor uit bed te komen
23 februari 2019: Over stamppot valt niet te twisten
2 maart 2019: Negen pepertjes in een worst
9 maart 2019: Stokslagen voor een verloren stuk brood
16 maart 2019: De olijf heeft een zoutbad nodig
30 maart 2019: ‘Vervang de melk door bier of biest’
6 april 2019: ‘Oei’, luidt de uitslag van de zoutmeter
13 april 2019: Begraven zalm als delicatesse
20 april 2019: Vlaai? Da’s toch een soort pizza met fruit?
27 april 2019: ‘Wedden om een euro dat je het lust?’
4 mei 2019: Kluiven met auditieve begeleiding
11 mei 2019: Overmeesterd door zalvend zoetzuur
18 mei 2019: Heerlijk sap van onrijpe druifjes
25 mei 2019: Zo’n staart gooi je toch niet weg?
15 juni 2019: Geweldig eigerecht van curieuze komaf
22 juni 2019: Wie gooide de saffraan in de risotto?
29 juni 2019: Zeg Hello Fresh, wat eten we vandaag?
6 juli 2019: Zeldzaam, duur, maar een ware traktatie
20 juli 2019: Misschien wel de lekkerste boontjes ter wereld
27 juli 2019: Hupsaté, even langs Jurassic Pork
3 augustus 2019: Zomerse soep van een kok uit Vichy
10 augustus 2019: Bloemkool eten in de vakantie
17 augustus 2019: Een mosselsoep zo zacht als fluweel
24 augustus 2019: ‘Un pain de stock, s’il vous plait’
7 september 2019: Kiplekker met veertig tenen knoflook
14 september 2019: ‘Ik krijg er een nare smaak van in m’n mond’
21 september 2019: De beauty en de Hollandse heikneuter
28 september 2019: Veelvraten, lekkaards en andere smulpapen
5 oktober 2019: Culinair Nederlands erfgoed
12 oktober 2019: Vertederd door ultieme truttigheid
26 oktober 2019: De ultieme vernedering van een kok
2 november 2019: Nouveau indo, wat een rijkdom
16 november 2019: Een prima advies van Guillaume aan Guillaume
23 november 2019: Het broodje dat Hemingway nooit at
30 november 2019: ‘Ga terug naar je eigen land, Belg’
7 december 2019: Zeer geschikt voor thuisteelt
14 december 2019: Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes
21 december 2019: Het verschil tussen hel en hemel
28 december 2019: Culinaire trends
4 januari 2020: Het leukste wafelijzer dat ooit heeft bestaan
11 januari 2020: Uitgelachen om kiekjes van kliekjes
25 januari 2020: Lekker als troost en bij tegenslag
1 februari 2020: Eet en drink of het uw laatste maaltijd is